Польща створила новий список українських компаній, які експортували зерно

У неділю премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск провів зустріч із мешканцями Мороґу у Вармінсько-Мазурському воєводстві. У заході також взяв участь заступник міністра сільського господарства та розвитку села Міхал Колодзейчак, який повідомив, що список компаній, які імпортували зерно з України, повний і готовий.

Про це повідомляє Latifundist.сom.

«Список усіх компаній завершено. Цього тижня ми будемо спиратися на такі юридичні висновки, щоб це було оприлюднено, щоб кожен поляк міг побачити, хто заробляв гроші, коли польські фермери мали великі проблеми» — сказав він.

За його словами, список був підготовлений на основі інформації різних служб, а список, оприлюднений попереднім урядом, неточний і, за його словами, «не відповідає дійсності». Міхал Колодзейчак додав, що інформація про імпорт «шокує», оскільки, за його словами, в Україну надійшло 6 млрд злотих.

Читайте також: Стало відомо, як в Україні зміняться ціни на овочі

«Чекаю на публікацію списку компаній, які імпортували технічне зерно і поставили його на ринок як споживче. І що ми нарешті закриємо цю тему. Ми втратили 2 роки. Настав час системних рішень», — написав у соцмережі X польський аналітик Мирослав Марчіняк.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: