Прем’єр Шмигаль підтримав законопроєкт рівненського нардепа Дмитра Соломчука про заборону пальмової олії (відео)

Нещодавно в Україні зареєстрували законопроєкт про заборону використання пальмової олії у виробництві харчових та молочних продуктів, а також у дитячому харчуванні. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підтримав заборону трансжирів та будь-яких інших речовин у харчових продуктах, які шкодять здоров’ю людей. Він зауважив, що заборона використання пальмової олії є одним із європейських стандартів безпеки харчових продуктів, які необхідно продовжувати впроваджувати в Україні.

Коментар:Якщо мова йде про трансжири чи будь-які інші шкідливі речовини, які перевищують норму, то такі продукти в Україні повинні бути заборонені. В Україні необхідно запроваджувати стандарти європейського рівня з безпеки харчових продуктів. Це стандарти, які підтримуються в цивілізованих країнах світу. Звичайно уряд підтримує законопроєкти, які стосуються покращення якості харчових продуктів“, – прокоментував Шмигаль.

https://www.facebook.com/d.solomchuk/videos/1520356178174794

Нагадаємо, що відповідний законопроєкт подав народний депутат від Рівненщини Дмитро Соломчук разом з 55 колегами. Проєкт закону передбачає:

  • заборону використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;
  • заборону використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів (кунжут, льон, глютен) у дитячому харчуванні; 
  • заборону використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);
  • штрафні санкції за порушення;
  • чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.

Зауважимо, що в результаті обмеження використання гідрогенізованої пальмової олії можна значно зменшити кількість хворих на серцево-судинні захворювання, особливо серед дітей. Окрім цього, заборона імпорту так званої “пальми” в Україну допоможе у розвитку українського молочного фермерства.

Читайте також: У ВР відбувся пресбрифінг про необхідність заборони пальмової олії (відео)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: