Рівненський депутат розповів про особливості програми екомодернізації підприємств в Україні

Сьогодні на телеканалі “Україна 24” народний депутат Дмитро Соломчук розповів про те, яким чином та коли буде розпочинатися екомодернізація підприємств України.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Нардеп Соломчук розповів, що для того аби скласти відповідний законопроєкт, щодо екологічної модернізації підприємства, необхідно спершу провести повний економічний аналіз.

Коментар:Спершу потрібно порахувати скільки інвестицій треба для екомодернізації, де ці інвестиції залучити, скільки підприємств буде зачинено, через те, що деякі з них згідно з європейськими стандартами екомодернізації просто не зможуть відновити роботу. Потрібно зробити повний економічний аналіз, а вже потім напрацьовувати законопроєкт“, – повідомив нардеп.

Окрім цього Дмитро Соломчук повідомив про те, скільки часу необхідно Україні для проведення повної екомодернізації підприємств.

Коментар:Для екомодернізації спеціальні установки виготовляють лише декілька заводів у світі, тому потрібно врахувати скільки часу буде тривати виготовлення. Де залучити фінанси, скільки часу піде на установлення і тільки після цього можна сказати чи на це треба 10 років, чи 15, чи 20. Деякі європейські країни досягали цього за 18-20 років“, – додав нардеп.

Зауважимо, що Україна посідає 60 місце серед 180 країн світу за екологічною ефективністю. Такі дані наводить Environmental Performance Index 2020. На шляху до впровадження Європейського зеленого курсу, Україні потрібно модернізувати технології виробництва на підприємствах відповідно до європейських стандартів та вимог. Це допоможе промисловості знизити енергоспоживання та зменшити вплив забруднюючих речовин на довкілля.

Читайте також: “Щоб врятувати білченят”: на Київщині люди два дні шукали дупло білки, яку збила машина

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: