Рівненський нардеп виступив на XIV Міжнародному молочному конгресі (відео)

Сьогодні, 1 червня, нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук зустрівся з аграріями на XIV Міжнародному молочному конгресі. Обговорювали проблему ритейлерів-боржників та проблеми з корупцією в ДАБІ.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Про участь у міжнародному конгресі політик повідомив у своєму Telegram-каналі.

Серед питань які були на обговоренні, політик звернув увагу на проблему ритейлу, який заборгував українським виробникам 27-30 млрд гривень

На думку Соломчука, ритейлерам потрібно суттєво збільшити закупівлі вітчизняних продуктів для підтримки українських агровиробників. 

Коментар: “Гроші, які б мали йти в українське село – затримуються у них, і за ці ж гроші ритейл закуповує імпортні продукти, чим фінансують не своїх, а іноземних агровиробників. 

Ми маємо піклуватися про наше, українське, тому цей дисбаланс маємо виправити“, – розповідає політик.

Відео можна подивитися за ПОСИЛАННЯМ.

Ще однією важливою темою для обговорення стала ДАБІ. Як повідомив Дмитро Соломчук, саме через ДАБІ аграрії подекуди не можуть здати в експлуатацію тваринні комплекси

Тому нардеп закликав українських аграріїв, якщо у них з’явилися проблеми з цією структурою, одразу звертатися напряму до нього.

Коментар: “За роки незалежності ДАБІ перетворилося в “болото”, яке змушені розгрібати. 

Закликаю аграріїв, якщо у вас виникли проблеми з цією структурою, звертатися до мене. Вже є прецеденти, коли в ручному режимі вдалося розв’язати подібні питання“, – повідомив депутат.

За словами політика, над відповідною реформою вже працюють у профільному комітеті.

Читайте також: “Зараз для держави пріоритетом є розвиток малих фермерських господарств, а не агрохолдингів” – Дмитро Соломчук

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: