Російська пшениця та риба завойовують світові ринки (інфографіка)

Російський експорт продуктів харчування стрімко зростає завдяки висок4ому попиту в світі до пшениці федерації, пише “Агро-Центр”.

За даними Російського експортного центру, поставки продовольства з країни виросли на 25 відсотків у минулому році, а з 2012 року – до 19 мільярдів доларів. Рекордної суми вдалося досягти в основному за рахунок експорту пшениці і мороженої риби, обсяги експорту цукру також виросли.

В останні роки найбільший в світі експортер пшениці захоплює все більше ринку, оскільки Росія розвантажує величезні об’єми урожаїв за привабливими цінами. Експорт в цьому сезоні повинен стати ще одним рекордним. Близько половини країн світу вже купують пшеницю з Росії, яка намагається знизити залежність від імпорту сільськогосподарської продукції після того, як вона заборонила покупки деяких західних продуктів харчування у відповідь на санкції.

 

 
Більш високі ціни на пшеницю допомогли Росії у минулому році заробити більше від продажів продуктів харчування. Російська пшениця особливо домінувала серед продажу в Єгипті, який імпортує велику кількість зерна, щоб нагодувати своїх 95 мільйонів населення. Єгипет в минулому році наздогнав Китай, і став найбільшим покупцем російської пшениці вперше з 2012 року.
 
 

За даними експортного центру Росії, покупки в Єгипті російських продуктів, таких як пшениця і соняшникова олія, виросли на 44 відсотки до 1,74 мільярда доларів в минулому році. Імпорт в Китай російської продукції, такої як риба і олійні культури, склав 1,72 млрд. доларів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: