Село за ціною квартири: в Іспанії продають покинуті селища

Аби запобігти зникненню цілих сіл, в Іспанії покинуті селища продають. Зазвичай мешканці таких населених пунктів переїхали до великих міст. Продажем таких сіл, сподіваються вдихнути у них нове життя. Вартість селищ стартує від $96 тисяч, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Вloomberg.

Аби з карт не зникали цілі селища, іспанці та навіть іноземці викуповують спустошені села за вигідними цінами. Так, в минулому році агентство нерухомості Aldeas Abandonadas продало близько 40 селищ. З них 90% угод уклали з іноземними покупцями.

Жінки-фермери заробляють більше, ніж чоловіки (статистика)

Ельвіра Фафіан — засновниця Aldeas Abandonadas, розповідає, що в Іспанії близько 1500 покинутих сіл і їх кількість продовжує зростати. Більшість населення не можуть собі дозволити підтримувати свою власність у належному стані. Така ситуація складається, тому що в  країні відбувається відтік молоді до великих міст, а рівень народжуваності один з найменших в Європі.

Фермер з Грузії розповів про своє господарство та як йому допомагає державаДля уряду прем’єр-міністра Педро Санчеса, який зробив зниження сільської депопуляції ключовим питанням своєї політики, такі зусилля можуть допомогти зупинити спустошення сільської місцевості, перш ніж вона стане кризовою територією.Село і молодь в Європі: як стимулюють фермерство у Франції

“Ми маємо усвідомлювати “демографічну зиму”, яка загрожує значній частині нашої країни. Половина іспанських муніципалітетів наразі мають менш ніж тисячу мешканців, а більша частина території країни ризикує стати спустошеною”,

— розповідає прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Найвища інфляція за 15 років: у Туреччинні деякі продукти подорожчали на 800%

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: