Шашлик для українців значно подорожчав

Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж підрахували вартість набору продуктів харчування, необхідних для компанії з чотирьох чоловік для “травневого шашлику”. Цьогоріч він став на 28% дорожчим, пише “Агро-Центр”.

Про це повідомляє директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на сторінці в Facebook.

“До нашого набору “до шашлику” увійшли 1,6 кг свинини, по кілограму огірків і томатів, 2 л мінеральної води, чотири пляшки пива по 0,5 л, 0,75 л пляшка вина, по 0,5 кг чорного і білого хліба, а також упаковка кетчупу 500 г”,

— пише Дорошенко.

Прибуткова справа: як в Україні заробити на кульбабах?

Український студент створив революційну технологію для фермерів (фото, відео)

Вигідний бізнес: в Україні вільна ніша виробництва ерінгів

Цього року травневий “шашлик” обійдеться в 445 гривень. За рік він став дорожчим на 28% або на 96 гривень. Найдорожчим продуктом цього списку є свинина. Вона обійдеться в 176 гривень за 1,6 кг. За рік м’ясо подорожчало на 38%. Також доведеться розщедритися на овочі, вино і пиво. Так, зокрема огірки обійдуться в середньому за кілограм у 60 гривень, помідори — 50 гривень, пляшка вітчизняного вина ємкістю — 59,2 гривень, а чотири пляшки пива — 56 гривень.

Бізнес в тіні: третина ринку копченостей України поза законом

Менш витратними продуктами для пікніку буде упаковка кетчупу — 15,8 гривень за 0,5 кг, пляшка 2 л мінеральної води — 12,5 гривень, чорний хліб — 8грн за 0,5 кг та білий хліб — 7,5 грн за 0,5 кг.

“Щоправда, на цих продуктах цілком можна заощадити. Наприклад, якщо замінити свинину на курячі крильця або гомілки, то похід на природу обійдеться значно дешевше”,

— зауважує Олексій Дорошенко.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: