Скільки коштує земля в Україні: експерт назвав ціну чорнозему

Директор економічних програм Українського інституту майбутнього (UIF) Анатолій Амелін підрахував, скільки коштує український чорнозем.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: Площа чорнозему в Україні становить 28 мільйонів гектарів, товщина чорноземного шару може варіюватися в широких межах: від декількох сантиметрів до 1,5 метра в Україні. Якщо брати як середній показник шару чорнозему в 40 сантиметрів, то його загальний обсяг в Україні становить 112 мільярдів тонн“, – повідомляє Амелін

Деталі: Амелін резюмує, що “при грубій оцінці, весь обсяг чорнозему в Україні коштує від 830 мільярдів до 1 трильйона доларів”.

На завершення Амелін бідкається: “Як можна володіти такими багатствами і не вміти ними грамотно розпорядитися?

Зауважимо, що раніше експерти назвали, скільки загалом коштуватиме 1 гектар в Україні після запуску ринку землі 1 липня 2021 року.

Так, народний депутат Микола Сольський, співавтор земельного закону і голова аграрного комітету Верховної Ради, заявив  Відомо, скільки коштуватиме гектар землі після запуску ринку , що “за такої моделі ринку 1 гектар коштуватиме 2 тисячі доларів замість 4-5 тисяч, якби юридичні особи були повноцінними учасниками ринку”.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Експерт повідомив, на врожайність яких фруктів та овочів негативно вплинула погода

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: