Скотомогильник просто неба: на Львівщини фермер викинув десятки свинячих туш посеред села

Жителі села Товщів, що на Львівщині занепокоєні через скотомогильник, який наприкінці села влаштував їхній односелець. Чоловік викинув десятки свинячих туш і відкриту яму, пише “Агро-Центр”.

Місцеві жителі припускають, що викинути туші свиней могли з місцевої свиноферми. Поруч зі свіжими тушами лежать кістки вже давно викинутих тваринних туш. Подібні скотомогильники несуть чималу небезпеку для здоров’я людей. Ігор Думанський за освітою медик, розповідає чим це може загрожувати.

“Це є джерело страшних епідемій, який в будь-який момент в залежності від погодних умов може, за рахунок збудників переносників, можуть викликати величезні епідемії. В нас за останні рік два в рази збільшилося кількість мух”,

— говорить Ігор Думанський, житель села Товщів.

Бути чи не бути: в Україні планують відмовитися від використання антибіотиків у тваринництві

Окрім скотомогильника, фермер зливає нечистости з підприємства безпосередньо у поле, яке знаходиться неподалік. Голова селищної ради, Василь Ільницький, каже, що про скотомогильник не знає, а про нечистоти у полі йому відомо.

“Я думаю, що у цьому році він повинен завершити. мінімізувати викиди, щоб не було витоку оцих продукту життєдіяльності. Витоку сечі гною. Щоб це було локалізовано на території”,

— пояснює Василь Ільницький.

У Франції фермери сплачуватимуть податки за використання пестицидів

Телефоном фермер розповів, що знає про викинуті у яму тиші свиней, але значення тому не надавав. Яму планує закопати, розповідає, що зробити це раніше не було можливості через дощі.

Закон України забороняє викидати рештки тварин. В області, навіть, працює спеціальний завод, що переробляє туші худоби. То ж тепер власнику підприємства загрожує штраф за завдання шкоди довкіллю.

Українцям не вистачає грошей на м’ясо та овочі (статистика)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: