Стало відомо чи буде в Україні дефіцит яєць

Яйця – один з основних продуктів, які є в щоденному раціоні українців. Тому багатьох хвилює питання чи можуть зникнути цей продукт з магазинів в Україні. Нардеп Дмитро Соломчук в інтерв’ю “Телеграф” розповів чого очікувати українцям.

На його думку, яєчного дефіциту в Україні не буде точно. Це пов’язано з тим, що тут розвиваються не тільки великі птахофабрики, але і невеликі ферми, які можуть забезпечувати продукцією велику кількість людей. На початку повномасштабного вторгнення в Україні розбомбили найбільшу птахофабрику у Чорнобаївці, і тоді були перебої з постачанням та цінами.

Зараз же наші фермери активно розвиваються та займаються фермерством, які стали вирощувати більше курей. Тож з яйцями ситуація, на даний момент, більш-менш стала стабільною.

Читайте також: Лимон у горщику на підвіконні: як виростити з кісточки

Народний обранець пояснив, що в росії склалась така ситуація, тому що влада не хотіла займатися розвитком цього напрямку. Тому країна агресор повністю залежить від імпорту. Всього там 10 холдингів на величезну країну. Для насичення внутрішнього ринку цих потужностей недостатньо, тому ціни виросли, адже попит перевищує пропозицію. В Україні з цим проблем немає, фабрики та ферми стабільно працюють і цілком задовольняють потреби країни.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: