Стало відомо, як дефіцит солі вплине на виробництво харчової продукції

Дефіцит солі не призупинить виробництво харчової продукції, адже її можна буде замінити різними сумішами спецій чи застосувати інноваційні технологічні підходи. Таку думку в коментарі УНН висловила харчовий технолог Лариса Баль-Прилипко.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Крім того, вона вважає, що виробники заздалегідь потурбувалися про запаси солі.

Коментар:Звичайно, дефіцит солі зараз є, проте не думаю, що підприємства не мають в запасі цього інгредієнту, або інших інгредієнтів, де в суміші міститься сіль. Вона є і консервантом, і смаковим агентом, який в комплексі відповідає за смак готової продукції. У будь-якій харчовій галузі потрібна сіль, починаючи з хліба і закінчуючи виробництвом шоколаду і морозива, де додають карамель із сіллю. Але кожен продукт, який в дефіциті, можна замінити, застосовуючи різні технологічні моменти. Можливо, це буде комбінація різних спецій з різноманітною смаковою гамою. Також технологи можуть знайти рішення, застосовуючи інноваційні підходи“, – зазначила технолог.

Баль-Прилипко додала, що навіть якщо в харчовій промисловості використовувати меншу кількість солі, вона буде в достатній кількості надходити до організму, адже зараз населення вживає її більше норми. Таким чином продукти харчування стануть більш здоровішими.

Коментар: Щодо консервної промисловості, то від дефіциту солі вона не постраждає, адже є таке поняття, як термічна обробка. Тому тут сіль як консервант не настільки важлива. Крім того, існує багато природних консервантів, також різних кислот. Тому ми впораємося із цією ситуацією“, – сказала технолог.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: