Стало відомо, як в Україні змінилися ціни на основні продукти харчування
В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними. Про це повідомляє Мінагрополітики.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: За даними фінансово-економічного департаменту Міністерства аграрної політики та продовольства України помітне зниження цін на крупи – у порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-2%), кукурудзяні (-1%) та горохові групи (-1%).
Спостерігається тенденція до зниження середніх цін виробників на овочі.
Так, відносно минулого року на 14 % знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим місяцем, на 16 % втратили в ціні морква та буряк, 7 % – картопля, 4% – капуста та цибуля
Ціни на масло вершкове, олію та цукор не зросли.
По більшості критичних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції. Відбулось незначне подорожчання (4%) м’яса ВРХ та свинини (5%), молоко вищого ґатунку змінилось в ціні на 2%, м’ясо курей на 3%.
Читайте також: Оприлюднено ціни на гриби у різних регіонах України
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: