Стало відомо, якою буде ціна на українську сою у 2021 році

Ціна української сої (на умовах СРТ переробник), станом на ранок 31 грудня 2020 року, дещо впала (у середньому на 80 грн на кожній тонні) й становить 16 867 грн/т. На елеваторах ціна на сою залишається без змін на рівні 16 334 грн/т.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Березневі ф’ючерси на сою виросли до 6,5-річного максимуму на новинах з Аргентини, де через страйк робітників переробних підприємств та зернових інспекторів в портах заблоковано понад 160 суден з експортними сільгосп вантажами на суму 1,4 млрд доларів.

Ринок очікував від зустрічі представників Палати виробників та експортерів соєвої олії Аргентини зі страйкуючими робітниками, яка пройшла 29 грудня, врегулювання конфлікту та відновлення роботи портів, проте успіху у переговорів не було досягнуто.

Це призвело до стрімкого зростання цін на соєві боби, олію та кукурудзу на біржі у США, оскільки США є єдиним альтернативним постачальником цих культур в разі скорочення поставок з Аргентини.

Додатково ціни підтримує прогноз сухої погоди в Аргентині на наступний тиждень, а також дані про дефіцит опадів на півдні Бразилії.

Аналітики очікували, що в останній тиждень року трейдери не будуть активно купувати ф’ючерси, що сягають багаторічних максимумів і в будь-який час можуть розвернутися донизу. Проте на новинах з Аргентини ф’ючерси на соєвий шрот на біржі в Чикаго вчора виросли на 2,8% до 465,5 $/т, на сою – на 3,5% до 475,5 $/т, соєву олію – на 1,8% до 915,1 $/т, кукурудзу – на 3,9% до 183,3 $/т.

Хедж фонди активізували закупівлі в очікуванні подальшого зростання цін в найближчій перспективі.

У січневому звіті USDA будуть суттєво відкориговані світові баланси сої та кукурудзи в частині виробництва та кінцевих запасів, що й надалі підтримуватиме ціни.

Джерело: сайт Graintrade

Читайте також: Найбільше фіндопомоги отримали фермери трьох регіонів України: деталі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: