Стало відомо коли в Україні подешевшають овочі та фрукти

Експерти платформи “EastFruit” прогнозують, що при відсутності погодних аномалій, овочі та фрукти в Україні подешевшають в 10-15 разів вже за рік. Мова йде про овочі борщового набору: буряк, моркву, цибулю, картоплю і т.д., пише “Агро-Центр”.

За словами експертів, цього року ціни на овочі такі високі саме через природні аномалії, які пошкодили значну частину врожаю.

“Засуха й аномальна спека влітку привели до зниження врожайності і погіршення якості цибулі в південних регіонах країни, де вирощується левова частка цих овочів. Ті самі умови в центральних і північних регіонах суттєво погіршили ситуацію щодо коренеплодів та бульб, а також капусти, врожайність яких різко впала. Якість продукції також була низькою, що підвищило втрати за зберігання овочів і картоплі навіть у сучасних овочесховищах. Стосовно картоплі ситуація була ще гірша — там оптова ціна довгий час була нижчою за собівартість виробництва”,

— пишуть на сайті EastFruit.

Кримського фермера посадили у в’язницю за український прапор (ВІДЕО)

Катерина Звєрєва — керівник проекту EastFruit, пояснила що подорожчання овочів відбулося також шляхом різкого скорочення площ відведених під вирощення тих чи інших овочів.

“Причина була проста — овочівництво України втратило доступ на два головних і найбільш дефіцитних ринки збуту традиційних овочів: Крим і Донбас. Саме там цих товарів вирощувалося мало, ціни були високими, і споживачів було багато”

— пояснили в EastFruit.

Україна збільшила імпорт дешевої китайської ікри

Проте, цього сезону площі під овочами, зокрема під цибулею, суттєво збільшаться, і якщо влітку не буде аномальної спеки і посухи, тоді в наступному році варто очікувати перевиробництва і зниження цін.

Колишній диктатор працюватиме на фермі

Молоді фермерки з села знялися у відвертій фотосесії в образі кінозірок (фото 18+)

Фермери роздягнулися аби показати, що село це сексуально (фото 18+)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: