Трамп проти сільського господарства: як фермери реагують на нові субсидії

Бюджетний план президента Дональда Трампа на 2020 рік щодо скорочення федерального фінансування сільськогосподарських субсидій і інших програм соціального захисту для агровиробників обурив фермерів. Фермери розчаровані та пояснюють, що не бачать підтримки від держави, й в без того скрутні часи, пише “Агро-Центр”.

Бюджетна ініціатива Білого дому передбачає скорочення фінансування програм Мінсільгоспу США на 15 відсотків і пропонує Мінсільгоспу “провести цілеспрямовані реформи для дублюючих програм і надмірно щедрих програм субсидування”, згідно з документом, опублікованому в понеділок. Також пропонується заощадити, “скасувавши субсидії для фермерів з більш високими доходами і скоротивши надмірно щедрі субсидії на страхування врожаю для фермерів і виплати страховим компаніям приватного сектора”

“Навколишнє середовище, в умовах якого ми ведемо сільське господарство, означає, що страхування врожаю дуже важливо”,

— сказав фермер з Північної Дакоти Кевін Скунес, голова Національної асоціації виробників кукурудзи.

Сусіди з іншої країни: село в Україні поділене навпіл (відео)

За словами Скунеса, доходи фермерських господарств невеликі, а виробничі витрати не знижуються, що викликало труднощі для багатьох аграріїв і призвело до банкрутства фермерських господарств на Середньому Заході. Він сказав, що низькі ціни на урожай торгова війна з Китаєм, яка триває досі також ускладнили становище фермерів.

Адміністрація хоче скоротити середню преміальну субсидію на страхування врожаю з 62 до 48 відсотків. Понад 100 сільськогосподарських культур мають право на страхування врожаю, при цьому велика частина програми призначена для виробників кукурудзи, соєвих бобів і пшениці.

В Білорусі створюють агрокласи для дітей

План республіканського бюджету все ще знаходиться на розгляді в Конгресі, де деякі демократи поклялися боротися з такими ініціативами.

“Ця пропозиція говорить нам: або Білий дім не розуміє, чому ці програми важливі, або їм все одно. Більш того, всі ці недалекоглядні скорочення держпідтримки фермерів є другою і третьою спробами переглянути пропозиції, які були відхилені в ході переговорів щодо законопроекту про фермерські господарства”,

— заявив у своїй заяві голова комітету по сільському господарству від демократів Коллін Петерсон.

Держава безкоштовно отримує у власність землі померлих українців

За словами Петерсона, план передбачає скорочення витрат на страхування врожаю на 26 мільярдів доларів і мінус 8 мільярдів доларів на програми, які допомагають власникам ранчо відновлювати пасовища, постраждалі від посухи.

Бюджетна заявка Трампа на 2020 рік передбачає скорочення субсидій для фермерів і власників ранчо з скоригованим валовим доходом, що перевищує 500 000 доларів США. Аналогічним чином, бюджетний план адміністрації на 2019 рік передбачає обмеження субсидій для виробників, які заробляють більше 500 000 доларів США.

Деякі вважають, що адміністрація Трампа права щодо скорочення фінансування цих програм, включаючи страхування врожаю, так як субсидії федерального уряду часто йдуть фермерам мільйонерам і навіть мільярдерам, які отримують відшкодування страхових внесків з бюджету, а, в кінцевому підсумку, користь отримують “невеликі олігополії страхових компаній, які надають цю страховку”.

В Україні різко скорочується населення сільської місцевості (статистика)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: