У Франції створили унікальну агрошколу, яка випускатиме 2000 фермерів щороку (ФОТО)

У Франції, всього у 30 км на захід від Парижа, було створено унікальну агрошколу Hectar. Школа повинна залучити нових людей до французького сільського господарства і допомогти фермам заробляти. Про це у своєму Telegram-каналі розповів нардеп Дмитро Соломчук.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Політик нагадав, що Франція є житницею Європи, на яку припадає п’ята частина виготовленої агропродукції у ЄС. Але, переважна більшість фермерів там – люди віком 50+, і це реальна проблема.

На думку фахівців, щоб залучити молодь, необхідну для ведення сільського господарства в майбутньому, необхідно змінити спосіб життя фермера. 

Школу Hectar розмістили у новозбудованому, одночасно сільськогосподарському та високотехнологічному кампусі. Щороку 2000 молодих людей з міст та сіл відбирають для навчання, аби вони стали підприємцями-фермерами.

Тут молоді люди, які планують свої виноградники або ферми, відточують пропозиції інвесторам і вчаться програмувати роботів-прибиральників врожаю тощо.

Коментар: Щороку близько 2000 молодих людей відбирають для навчання у школі. Головна ціль – дати основні знання про функціонування ферми.

На одній з агроекологічних овочевих ферм NeoFarm студенти програмують роботів для висадження насіння та збирання врожаю, стежать за роботою посівних та поливних систем, спостерігають за коровами, обладнаними нашийниками у стилі Фітбіт, які стежать за їхнім здоров’ям.

В інших лабораторіях молодь планує виноградники або ферми, які будуть керуватися за допомогою інформаційних технологій, та практикуються захищати свої пропозиції перед інвесторами“, – розповідає Дмитро Соломчук.

Основний спонсор та засновник Hectar, французький мільярдер Ксавьє Ньєль, робить ставку на те, що випускники його школи будуть більш заповзятливими, новаторськими й, в кінцевому підсумку, більш здатними до перетворень для французької економіки, ніж студенти, які закінчують традиційні сільськогосподарські університети.

Засновинк Ксавьє Ньєль у високотехнологічному кампусі Hectar

Школа Hectar підтримується також і приватними інвесторами та корпоративними спонсорами. 

Коментар: “Фінансують проект приватні інвестори. Можливо, подібне варто запровадити і Україні?“, – зауважив український політик.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: