У Львові запустять станцію для переробки органічних відходів

Рішення про відкриття станції переробки органічних відходів було прийняте 9 листопада, виконавчим комітетом Львівської міської ради. Територію на якій облаштують станцію має визначити ЛКП “Зелене місто”, пише “Агро-Центр”.

Україна входить в число країн з найбільш високими обсягами утворення та накопичення відходів. Щорічно в Україні їх утворюється 700-720 млн тонн сміття.

Вигідний бізнес: українці можуть заробляти до 100 тисяч гривень з гектара кукурудзи

Ідея відкриття подібного підприємства у Львові належить місцевим активістам. Подібну ініціативу підтримали також у міській раді. Так, вже наступного року у місті окрім контейнерів для збору сміття, з’являться ще й контейнери для збору органіки.

Половину усіх твердих побутових відходів складає органіка. Тож для збору харчових та садових відходів та планується встановлення окремих контейнерів. Окрім цього, куплять окремий сміттєвоз та 3 мобільні компостери.

“Такі станції компостування — це найефективніший спосіб переробки органічних відходів. Тому важливо, аби у місті була якісно налагоджена система роздільного збору сміття, щоб на цю станцію потрапляла більш-менш чиста органіка, якої достатньо у Львові для роботи такої станції компостування”,

— розповів директор ЛКП “Зелене місто” Вадим Ноздря.

Страхують навіть від дощу: як в Грузії влада підтримує фермерство

Запустити станцію у роботу планують вже у першій половині наступного року. За рік вона зможе переробити до 30 000 тонн органічних відходів.

Підписуйтеся та слідкуйте за випусками програми “Ля Село”:

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: