У Мінекономіки визначилися з компенсацією аграріям за купівлю сільгосптехніки

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства затвердило розподіл 189,4 млн грн виробникам сільгосппродукції, які придбали вітчизняну техніку та обладнання в грудні 2020 року та в період з січня по березень 2021 року.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Зазначається, що кошти отримають 1833 аграрії, які за вказаний період придбали 2846 одиниць техніки та обладнання на 909,2 млн грн.

Коментар: “Для уряду важливо продовження фінансування програми з сільськогосподарської техніки, оскільки за роки своєї реалізації вона демонструє позитивні економічні ефекти. Наприклад, кількість виробників сільгосптехніки з належним рівнем локалізації зросла з 40 підприємств у 2017 році до 210 у 2021 році, що сприяло розширенню кількості робочих місць як мінімум на 5 тисяч“, – наводяться в повідомленні слова міністра Ігоря Петрашка.

За даними Мінекономіки, за 4 роки функціонування програми вдалося збільшити інвестиції в розвиток машинобудування в галузі АПК – виробники сільгосптехніки вклали 2,5 млрд грн в модернізацію виробництва для підвищення якості продукції та освоєння нових видів сільгосптехніки.

Крім того, більш ніж у два рази – з 15,2% до 36% – зросла частка сільгосптехніки вітчизняного виробництва на ринку агротехніки України.

Джерело: сайт Час-Дій.

Читайте також: Через несприятливі погодні умови потерпає врожай України

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: