У світі рекордно зростає попит на українські олійні

За 9 місяців поточного року Україна експортувала олійних культур на 36% більше, ніж за аналогічний період минулого року – на суму 1,409 млрд доларів. Про це повідомила пресслужба Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки”.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: За результатами дев’яти місяців поточного року панівну позицію за обсягами експорту товарів цієї групи посідає ріпак. Його продали за кордон 1,7 млн тонн на суму 1 063 млн дол.”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільшим імпортером вітчизняних олійних культур є Німеччина. За січень-вересень 2021 року ця країна закупила українських олійних на суму 308 млн дол., що становить 21,5% від загального експорту цієї продукції.

Також повідомляється, що сумарно експорт Україною олійних культур до таких країн, як Бельгія, Пакистан, Нідерланди, Франція, Білорусь та Туреччина, склав 70%.

Згідно з повідомленням, за 9 місяців 2021 року Україна експортувала різних олій на 4,7 млрд дол. (на 18% більше, ніж за аналогічний період попереднього року). Найбільш популярна олія – соняшникова, її продали на 4,3 млрд дол.

Зазначається, що основним імпортером українських жирів та олій є Індія (доля експорту цієї продукції – 28%).

За січень-вересень 2021 року Україна збільшила виручку від експорту зернових і зернобобових на 15% (до 7,8 млрд дол.) проти показників за аналогічний період 2020 року.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: