У Великій Британії фермери масово зливають молоко в каналізацію: причини

Британські фермери заявляють, що вилили десятки тисяч літрів молока через брак водіїв вантажних автомобілів. Виробники побоюються, що це всього лише “верхівка айсберга” напередодні зими.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Один із фермерів у центральній Англії, який попросив не називати його імені, був змушений злити в каналізацію 40 тисяч літрів молока за останні два місяці.

Коментар:Це емоційно виснажує, коли ви виготовляєте молоко, а в кінці дня вам потрібно відкрити крани і воно повинно стекти“, – сказав виробник.

Молоко доводиться виливати, тому що не вистачає водіїв вантажних автомобілів, які могли б його забрати. Посилює ситуацію те, що через зростання цін на газ виробництво обходиться дорожче, ніж раніше.

Фермер сказав, що йому довелося знищити чотири молочних вантажі з початку серпня, а раніше це доводилося робити тільки два або три рази за 45 років роботи через погану погоду.

Читайте також: В Дубаї відкрили масштабну бджолину ферму на 3 тисячі вуликів

Інші фермери повідомляють, що звертаються до перекупників, які дешево скуповують молоко і доставляють його до центрів переробки.

Минулого року у Великобританії було вироблено 15,3 мільярда літрів молока, так що поки покупці не відчувають негативного ефекту.

Втрати молока – не єдина проблема, з якою стикаються молочні фермери, оскільки стрімко ростуть ціни на добрива, що використовуються для вирощування кормів, а також на природний газ і електроенергію. 

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: