У ВР сьогодні заборонили використання пластикових пакетів по Україні

Закон про заборону використання пластикових пакетів пропонує запровадити механізми стимулювання розвитку виробництва біорозчинних пластикових пакетів. Також він передбачає введення відповідальності за порушення вимог у сфері поширення пакетів.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Верховна Рада ухвалила законопроєкт про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, яким пропонується запровадити механізми стимулювання розвитку виробництва біорозчинних пластикових пакетів, а також ввести відповідальність за порушення вимог у сфері поширення пакетів.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 297 депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Законопроєкт передбачає заборону на поширення пластикових пакетів в об’єктах роздрібної торгівлі та об’єктах ресторанного господарства завтовшки до 50 мкм з 1 січня 2022 року.

Які пластикові пакети забороняється використовувати:

  • надлегкі пластикові пакети;
  • легкі пластикові пакети товщиною до 50 мкм;
  • оксорозкладні пластикові пакети

При цьому обмеження не поширюються на біорозкладні пластикові пакети і надлегкі пластикові пакети завширшки до 225 мм (без бокових складок), завглибшки до 345 мм (з урахуванням бічних складок), завдовжки до 450 мм (з урахуванням ручок), призначені для упаковки і (або) транспортування свіжої риби і м’яса і продуктів з них, а також сипучих продуктів, льоду, які поширюються в об’єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка.

Також з 1 січня 2022 року передбачається заборона на поширення оксорозкладних (оксобіорозкладних) пластикових пакетів в об’єктах роздрібної торгівлі та об’єктах ресторанного господарства. 

Крім того, передбачається обов’язкове маркування біорозкладних пластикових пакетів відповідно до національних стандартів.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: В Україні створять перший Медовий парк: що це таке

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: