Україна без риби: експерти розповіли як воєнний стан вплине на рибальство в Азовському морі

Головна новина останніх тижнів — введення воєнного стану. Експерти вважають, що найбільших економічних втрат, воєнний стан може нанести рибальству України, пише “Агро-Центр”.

Зараз Азовське море генерує більшу частину українського вилову рибу. На думку експертів стабільна та безпечна робота на Азовському морі за такої ситуації не гарантована.

“Азовське море має велике значення для вітчизняного рибного промислу. У 2017 році в водоймах України було виловлено майже 81,9 тис. т риби. На частку Азовського і Чорного морів припали 42,7 тис. т. вилову водних біоресурсів, або 52% від загального обсягу вилову. Причому 37,5 тис. т. виловили саме в Азовському морі”

— підкреслює голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.

Вигідний бізнес: в Україні вирощують чорний часник (фото)

Жінки-фермери заробляють більше, ніж чоловіки (статистика)

Якщо між Україною та Росією не буде пдписаний протокол  з розподілу лімітів вилову риби в Азовському морі, кожна країна встановить собі ліміти сама в тих квадратах, де вважатиме за потрібне. Не маючи силової переваги на Азовському морі в нас може залишитися для вилову риби лише прибережна частина. За оцінками Асоціації рибалок України, за підсумками минулого року улов азовських рибалок у п’ятикілометровій прибережній частині склав 1,4 тис. т. риби — це тільки 2,7% від усього вилову в Азовському морі.

“На Азовському морі працює 45 рибопромислових суден. Якщо вони ловитимуть в прибережній зоні, то за місяць відутюжать її так, що там навіть равликів не залишиться. Буде завдано непоправної шкоди Азовському морю, і я не знаю, чи відновиться воно після цього.”

— застерігає Олександр Чистяков.

Заробітна платня фермерів зросла майже на 25%

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: