Україна експортуватиме медовухи в ЄС

Українськими питними медами зацікавилися в інших країнах, у тому числі в ЄС.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Заступник голови Гільдії медоварів України Володимир Дмитрук повідомив, що українськими питними медами вже давно цікавляться у Казахстані. Навіть запрошували медоварів на чолі з патріархом українського бджільництва Василем Соломкою у цю країну – саме для допомоги у налагодженні там виробництва питних медів. Також Казахстан зацікавлений і в імпорті української продукції.

Цікавляться питними медами українського виробництва і в Білорусі та Польщі, яка є членом ЄС. І готові закупати цю продукцію. Проявив інтерес до питних медів з нашої країни й Ізраїль.

Ліцензоване виробництво питних медів з’явилося в Україні у 2017 році завдяки зусиллям дрогобицьких та волинських пасічників. До цього був 10-річний досвід у виготовленні медових напоїв різноманітних видів і численна кількість нагород і медалей як на всеукраїнських так і на міжнародних конкурсах. Підприємство знаходиться у м. Дрогобич Львівської області.

Нагадаємо, що медові напої навіть у давнину становили окрему елітну групу п’янкого питва, споживання якого не шкодило а, навпаки, сприяло оздоровленню людей. Україна, як один із найбільших виробників меду в світі, завжди славилася своїми чудовими медовими хмільними напоями.

Джерело: сайт Agronews

Читайте також: Вчені зафіксували 12-кілометрову подорож зозулі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: