Україна може отримати 200 мільйонів доларів на розвиток аграрної сфери

Україна розраховує отримати 200 мільйонів доларів від Світового Банку в рамках програми “Платимо за результат” для сільськогосподарської сфери. Для України це може стати першою подібною програмою в рамках співпраці з Банком, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Ukrinform.

Кореспонденти Укрінформу повідомляють, що про це йшла мова в ході зустрічі в.о. міністра аграрної політики і продовольства України Максима Мартинюка з представниками Світового Банку напередодні відкриття найбільшої сільськогосподарської виставки — “Зеленого тижня”.

Стало відомо, де в Україні найбільше невитребуваних земель

“Обговорювали новий формат, який називається “Платимо за результат”. Попередньо погоджуємо програму і результати, які хочемо досягти. За їх підсумками ми отримуємо фінансування Світового Банку на суму 200 млн дол “,

— повідомили джерела, близькі до переговорного процесу.

25 євро за вівцю: німецьким фермерам доплачуватимуть за випас кіз та овець

Мова йде про кредит, який буде надано безпосередньо Мінфіну. Кошти планується розподілити на основні сфери сільського господарства: земельні відносини, продовольчу безпеку, лісове господарство.

На даний момент структура програми формується, узгоджується з усіма органами. Кінцевий результат має бути відомим вже до лютого цього року. Перше, авансове фінансування очікується вже в липні цього року. Поки обговорюється сума в 20% від загального фонду проекту, але ситуація може бути скоректована після засідання Ради директорів. Вся програма розрахована попередньо на три роки.

Вже не мільярд: уряд пропонує зменшити розміри фінансової підтримки фермерів

Для України це буде перша подібна програма в рамках співпраці з Банком. Сама ж структура має досвід в інших державах, в середньому вісім країн щорічно беруть участь в подібних програмах, які являють собою щось середнє між позикою і донорською позикою.

Працівниці української агрокомпанії позували для календаря (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: