Україна може стати провідним постачальником продукції перепільництва на світовий ринок

Загальне середньорічне поголів’я перепелів в Україні протягом останніх 10 років коливалося в межах 1,96-3,26 млн голів. Водночас максимальне виробництво перепелиних яєць – 638,8 млн штук – припадає на 2014 рік, коли поголів’я цієї птиці було найбільшим.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: З того часу спостерігається скорочення загального виробництва яєць. Серед причин фахівці вбачають зменшенням купівельної спроможності населення та істотне подорожчання кормів.

Подібна тенденція в Україні спостерігається і з виробництвом м’яса перепелів. Якщо у 2012-2014 роках щороку забивали 7-8 млн голів і виробляли 1,2-1,3 тис. тонн м’яса, то нині це – 6-6,6 млн голів та 1,05-1,1 тис. тонн м’яса.

Водночас усі оператори ринку сходяться на думці, що, як і у випадку з яйцями та м’ясом курей, Україна має всі можливості не тільки повністю задовольнити внутрішні потреби, але й стати одним із найбільших постачальників продукції перепільництва на світовий ринок.

Сьогодні в Україні налічується близько 560 підприємств, що спеціалізуються на вирощуванні перепелів, у тому числі 10 – досить великі, з 50-150 тис. голів птиці. Серед найбільших із них – “Продовольчий альянс”, ФГ “Миколай”, “Агрокомплекс Фенікс”, “Концерн СВК”, “Агрофірма Арік”.

До головних проблем, які заважають розвитку перепільництва, вітчизняні виробники відносять відсутність державних програм, що стимулювали б його розвиток, невигідні та нерівноправні відносини з великими торговельними мережами, їхню законодавчу неврегульованість, низьку купівельну спроможність населення.

Джерело: сайт AgroTimes

Читайте також: Сильні морози не завдали шкоди посівам зернових – Укргідрометцентр

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: