Україна отримає 2,6 мільйона доларів на розвиток молочної галузі

Україна отримає $2,6 млн на розвиток молочної галузі у рамках консультативної програми. Кошти виділить міжнародна фінансова корпорація (IFC), що входить у структуру Світового Банку, пише “Агро-Центр”.

За планом, проект триватиме до 31 грудня 2019 року та має сприяти зростанню молочної промисловості України за рахунок підвищення операційної ефективності і продуктивності молочних виробників, поліпшення доступу фермерів до ресурсів, послуг і фінансування, а також шляхом підтримки модернізації молочних заводів.

Під час пілотної фази проекту IFC розробить, протестує і перевірить інструменти, підходи і партнерські відносини, які дозволять підтримати розвиток понад 600 молочних кооперативів в Україні, які об’єднують або обслуговують понад 40 тис. дрібних виробників молока.

Заробітна платня фермерів зросла майже на 25%

Україна б’є рекорди з вирощення та переробки соняшнику (прогноз на 2019 рік)

Очікується, що по завершенню пілотної фази проекту з 2020 року його розширять на загальнодержавний рівень. Партнером у реалізації проекту виступатиме Австрія.

Окрім цього, Мінагрополітики прогнозує, що протягом наступного року виробництва молока в Україні збільшиться на 1%.

За рахунок бюджетної програми КП КВК 2801540 “Державна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)” у 2019 році прогнозується збільшення виробництво молока до 1,0%, яке становитиме в загальному обсязі 10165,1 тис. т молока”,

— повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

На заводі Сумщини займуться коноплею

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: