Україна розглядає можливість заборони на імпорт агропродукції з Польщі

Українська влада розглядає варіанти заборони імпорту агропродукції з Польщі у відповідь на блокаду кордону.

Про це повідомляє Forbes.

Це можуть бути обмеження або заборона на ввезення польських молочних продуктів і фруктів. Рішення влада може ухвалити протягом найближчих двох тижнів.Україна може запровадити загороджувальні торговельні заходи для польських товарів, повідомив Forbes співрозмовник в українському уряді.

«Хотілося б уникнути цього, але ми зараз у найнижчій точці, і якщо так піде і надалі, то це доведеться зробити», – каже урядовець на умовах анонімності через чутливість питання.

«Ми за конструктив, але, звичайно, будемо готові реагувати», – підтвердив такі ідеї в коментарі Forbes Микола Сольський, міністр аграрної політики та продовольства України.

За його словам, рішення може бути ухвалене протягом двох тижнів.

«Подивимося, що відбуватиметься», – додав він. Надавати більше деталей Сольський відмовився. «Це тонка тема, поки коментувати нічого», – пояснив він.

Читайте також: Чи дозволять ТЦК вилучати техніку у фермерів? – пояснення нардепа

Керівництво України поки не вирішило, які саме обмежувальні заходи може запровадити. Може йтися про обмеження або повну заборону ввезення в Україну польських молочних продуктів і фруктів, уточнює співрозмовник Forbes в українському уряді.«Будемо вести активні переговори з польською стороною, і виходячи з їхньої результативності, прийматимемо рішення», – додав Сольський. 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: