Україна стала світовим лідером на ринку дронів

Компанія DroneUA за результатами роботи у 2021 р. стала переможцем премії The Global Best Contribution Award, яку компанія XAG проводила серед офіційних дистриб’юторів. Про це розповів засновник компанії DroneUA Валерій Яковенко, в інтерв’ю сайту Kurkul.com.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

За його словами, це перша щорічна премія компанії XAG і конкурс, в якому беруть участь усі міжнародні ринки китайського бренду — лідера у виробництві сільськогосподарської робототехніки.

“Ми стали переможцями цієї премії, і, чесно кажучи, ця премія відноситься не лише до DroneUA, але й до всього українського агросектору. У 2021 році я вважав, що Україна задає тренд у розвитку агротехнологій для всієї Європи, але за фактом ми впливаємо на весь світ”, — розповів Валерій Яковенко.

Як він зазначив, саме Україна стала ринком із найстрімкішими показниками зростання та найвищим рівнем впровадження технологій дронів у всьому світі, обігнавши такі країни як:

  • Бразилія;
  • Мексика;
  • В’єтнам;
  • Індонезія;
  • Таїланд.

“Подібний прогрес став можливим завдяки багатьом факторам, але один з основних — відкритість ринку до інновацій, нових технологій та блискавична швидкість у прийнятті рішення на рівні агровиробників”, — пояснив фахівець.

До слова, за 2021 р. ринок дронів XAG в Україні зріс до 60%. Причиною цього Валерій Яковенко називає екосистемність, якість обладнання та орієнтованість на агровиробників. За його словами, на окремих тестових майданчиках в Україні застосування технології дронів XAG показало можливість отримання до 10% додаткової врожайності на соняшнику.

Як він зазначив, на стрімкий розвиток технологій також вплинули зміни клімату. Агродрони можуть працювати вночі та при надмірній зволоженості, коли традиційна техніка не може заїхати у поле. Завдяки використанню дронів можна зменшити об’єми використання хімікатів на 30% і води на 95%, що важливо для регіонів із посушливим кліматом. 

“Ринок дронів у сільському господарстві майбутнього — це не ринок літаючих пристроїв, це ціла система робототехніки, яка створює умови для автономного та ефективного землеробства, де боротьба йде не лише за високу ефективність та врожайність, а й за зниження впливу людського фактора та роботизацію процесів”, — підсумував Валерій Яковенко.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: