Україна вивозить за кордон 90% органічної продукції (інфографіка)

Сьогодні в Україні налічується 550 підприємств, які займаються органічним виробництвом, з них 300 сільськогосподарські. Загалом, менше 1% сільськогосподарських земель в Україні охоплено органічним землеробством, пише “Агро-Центр”.

Органічне виробництво має бути натуральним у всьому, воно не має шкодити природі, людям і навколишньому середовищу на всіх етапах створення та реалізації продукту. Органічним вважається продукт вирощений і виготовлений без використання ГМО, антибіотиків, гормонів та стимуляторів росту. Це продукт, виготовлення якого проходить без застосування шкідливих технологій та є сертифікованим.

Стало відомо які продукти зникнуть за 50 років (деталі)

Як відзначає Олена Березовська, основу органічного виробництва в Україні складає вирощування зернових, бобових і олійних культур. Попит на подібну органічну продукцію щодня зростає. 

“Статистика, звичайно, важлива, але формують ринок, на мій погляд, такі фактори, як самі продукти, послуги з розвитку ринку (консультанти, бізнес-освіта, технології), медіа-послуги, щоб тема органіки була “живою”, і, безсумнівно, особистості”,

– зазначила Олена Березовська.

Сало для вегетаріанців: в Україні винайшли штучне сало

За останні 3 роки, з України було експортовано в середньому, по 3,5-4 тисячі тонн органічних круп і пластівців. Цей показник росте щороку. Дослідження ринку показали, що 90% органічної продукції Україна експортує. 

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: