Українці витрачають на їжу більшу частину доходів

Вважається, що відсоток витрат на їжу – це своєрідний показник рівня матеріального добробуту мешканців. За даними Державна служба статистики у першому кварталі 2018 року українці витрачали на їжу 49,3% від усіх споживчих витрат, пише “Агро-Центр”.

Експерти кажуть, що чим вищий відсоток витрат на їжу – тим гірше живе населення. Україна входить також до ТОП-5 країн за сукупними сімейними витратами. Обігнали нас у цьому списку лише Естонія, Білорусь, Угорщина та Чехія.

Тернополянка виготовляє вдома “живу олію” з коноплі, кунжуту та іншого насіння

“Україна входить до ТОП-10 країн, громадяни яких найбільше витрачають на продукти. Якщо скласти витрати на харчування, сигарети та алкоголь, то наша країна входить до ТОП-5 держав світу з найвищими витратами. Українці, за даними Сполучених Штатів, витратили у 2016 році 38% від усіх доходів на продукти та 8,1% на алкоголь та сигарети. Тобто загальні витрати на ці дві групи склали 46,1%”,

— розповів Олексій Дорошенко, директор Української асоціації постачальників торговельних мереж.

Україна збільшила імпорт дешевої китайської ікри

Найменше на їжу та сигарки витрачають у США — лише 6,3% на харчування та 2% на алкоголь та сигарети, сумарно 8,3% усіх доходів. Серед Європейців найменше на їжу витрачають британці — 8,1% на продукти та 3,8% на віскі та сигари. Полякам харчування обходиться у 16,5%. Останнє місце у рейтингу посідає Нігерія, громадяни якої витрачають на їжу та алкоголь з сигарками майже 60%.

Золота жила: підприємець з Києва вирощує на фермі каліфорнійських черв’яків (відео)

Дані найсвіжішого дослідення, яке провели експерти “РИА Рейтинг”, свідчать, що українці почали витрачати на їжу 50,9% свого бюджету, та зайняли останнє місце серед країн Європи.

Стало відомо скільки коштуватиме українцям новорічний стіл (деталі)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: