Українські аграрії завойовують азійські ринки

В першій половині 2018 року український аграрний експорт становить 8,6 мільярдів доларів майже так само як і минулого року, однак аграрії планують що в річному обсязі він зросте. Найбільше купують зернових культур, рослинної олії, а найбільшим імпортером є Індія, пише “Агро-Центр”.

Загальний зовнішньоторговельний обіг продукції Агропромислового комплексу (АПК) цьогоріч вже досяг суми у 11,3 млрд. доларів. Це приблизно на 3,5% більше ніж  порівняно з аналогічним періодом минулого року, та становить 23% від загального зовнішньоторговельного обігу України.

У центрі Рівного пройде масштабна виставка комбайнів і тракторів

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева повідомила, що 

“ТОП-5 наших найбільших покупців в 2018 році очолює Індія, куди було експортовано аграрних та харчових товарів на суму понад 1 млрд доларів. Далі йдуть Єгипет – 575,9 млн дол., Китай – 526,6 млн дол., Нідерланди – 525,3 млн дол., Іспанія – 470,3 млн дол.”. 

Структура українського аграрного експорту вже довгий час не змінюється: перше місце посідають країни Азії з часткою – 43,2%, друге місце – країни Європейського Союзу – 30,4%, а третє місце зайняли країни Африки – 14,6%.

На Миколаївщині фермер вирощує африканську бамію та консервує борщ

За інформацією міністерства минулоріч український аграрний експорт досяг рекордних результатів та становив майже 18 млрд. доларів. Найбільш популярними товарами експорту стали зернові культури з часткою 36,8%, рослинні олії – 26,2% та насіння олійних культур – 7,5%.

На Херсонщині виростили «рекордне» поле перцю

В той же час за пів року 2018 найбільше виріс експорт яєць птиці – в 2,1 рази (на 27,7 млн дол.), яблук, груші та айви – в 5,3 рази (на 6,7 млн дол.), бобових овочів, – в 58,3 рази (на 11 млн дол.), вершкового масла та інших жирів, вироблених з молока – на 65,2% (на 29,2 млн дол. ).

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: