Українським фермерам обіцяють пільгові умови придбання сільгоспземлі

З нагоди Дня фермера президент Зеленський підкреслив, що без земельної реформи в України не буде шансу знову стати житницею Європи.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: Фермери отримають пільгові умови придбання сільськогосподарської землі. Зокрема, ті, хто має господарство на землях державної власності, переданих їм у постійне користування, зможуть придбати цю землю в безпроцентну розстрочку на 10 років“, – повідомляє Офіс президента.

Деталі: Фермери отримають пільгові умови придбання сільськогосподарської землі після запровадження в Україні ринку землі. 

Також, повідомляється, що органам місцевого самоврядування будуть повернуті повноваження з управління землями місцевих громад за межами населених пунктів, яких вони були позбавлені з 1 січня 2002 року.

В рамках розпочатої реформи в 2020 році на підтримку українських сільгоспвиробників держава виділила 4 млрд грн, а доступ коштів для малого фермера буде максимально спрощений.

Коментар: Досить просто зареєструватися в системі Аграрного реєстру, щоб отримати допомогу за програмами, визначеними урядом“, – сказано в повідомленні.

Джерело: Уніан

Читайте також: У Новій Зеландії вчені вивели кіз, які даватимуть молоко проти раку

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: