Уряд Німеччини планує збільшити імпорт агропродукції з України – вже створюють агенство

Федеральне міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини наразі розробляє концепцію створення агенства з експорту української продукції. До цього агенства залучатимуть фермерів, які вже мають досвід експорту, пише “Агро-Центр”.

Мова йде, передусім, про виробників плодово-ягідної продукції та садивного матеріалу. Зокрема, днями відбулася зустріч між консультантом AFCI Феліксом Вільгемом, який представляв уряд Німеччини, та головою Асоціації “Укрсадпром” Дмитром Крошкою.

Експорт слив з України зріс у тисячі разів

Учасники зустрічі обговорили основні аспекти та проблеми збільшення обсягів експорту української сільгосппродукції до країн Європи, вирішення яких, у тому числі й за сприяння експортного агентства, дозволить значно розширити присутність української продукції на європейських ринках.

Україна втримала позиції крупного експортера агропродукції в 2017 році

Це вже не перший крок, який роблят німці, щоб сприяти збільшенню експорту агропродукції з України. Так, цього року Німеччина інвестуватиме €3,2 млрд у розвиток інфраструктури, водних шляхів, будівництво морських портів, а також в сільське господарство. Ці кошти планують інвестувати в Україну всупереч високому рівню корупції.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: