В Австрії для туристів складуть правила поведінки з коровами

В Австрії розроблять кодекс поведінки на високогірних пасовищах — його будуть поширювати серед туристів. Таким чином австрійська влада сподівається убезпечити мандрівників від нападу корів і биків, пише “Агро-Центр”.

Приводом для розробки незвичайного кодексу став суд над місцевим фермером, який не зміг захистити німецьку туристку від нападу корів. Інцидент стався в 2014 році. Стадо оскаженілих тварин на смерть затоптало 45-річну жінку, яка гуляла з собакою по гірських луках в Альпах.

Кому в агросекторі готові платити більше? (інфографіка)

Судовий процес у цій справі тривав більше чотирьох років і закінчився на користь вдівця загиблої туристки. В результаті суд вирішив, що фермер повинен був подбати про нагляд корів на пасовище і засудив його до штрафу в 490 тисяч євро.

Уряд Австрії в понеділок провів спеціальне засідання, на якому обговорили можливі законодавчі заходи, що дозволяють врегулювати подібні випадки без великих грошових штрафів. На думку парламентаріїв, необхідно налагодити подальшу взаємодію двох сфер – туризму і сільського господарства – які традиційно співіснують в Австрії.

Вівці проти НАТО: фермер судиться з військовими, які заважають тваринам пастися

В результаті влада розробила план дій, який підвищить особисту відповідальність людей і одночасно убезпечить фермерів від великих непередбачених витрат. Він включає рекомендації поведінки для туристів і норми установки попереджуючих знаків для фермерів. Окремо обумовлюються правила прогулянки з собаками на пасовищах – ці тварини часто є причиною агресивної поведінки корів.

Остаточний варіант кодексу повинен бути представлений в квітні 2019 року.

Перший весняний випуск Ля Село. Підписуйтесь на наш ютуб канал, аби побачити першим:

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: