В Бельгії вилучили з продажу токсичні курячі яйця

З бельгійських торговельних мереж вилучають токсичні яйця з маркуванням “еко”. У них виявлені діоксини і поліхлоровані дифеніли, пише “Агро-Центр”.

Небезпечні яйця продавали в п’яти торгових мережах під сімома різними брендами. Число партії – 75 тис. штук. Виробник закликає покупців не вживати ці яйця і повертати їх назад. Чи відправляли цю продукцію на експорт, на сьогодні ще не з’ясовано.

На даний момент робота однієї з ферм, що поставляє яйця підприємству, припинена. Підозри падають на ферму Willy Poesmans в провінції Лімбург.

В Ужгороді працює крамниця в якій повністю відмовилися від пластику

В липні-серпні 2017 року Бельгії, а також ще в 24 державах Євросоюзу вже траплялася подібна “яєчна криза”. Вона була спровокована появою в магазинах яєць і продуктів на їх основі, заражених інсектицидом фіпронілом.

Українці витрачають на їжу більшу частину доходів

Фіпроніл використовують для лікування курей-несучок від вошей. Але за європейськими нормами ця речовина не можна застосовувати в продуктах, орієнтованих на споживчий ринок. Це небезпечно для здоров’я.

Діоксини, у свою чергу, можуть бути причиною розвитку злоякісних пухлин, психічних розладів, а також загального ослаблення імунітету. Діоксини можуть надходити в навколишнє середовище за допомогою відходів. Навіть мінімальна їх кількість небезпечна для живих організмів.

На Рівненщині розвиватимуть органічне землеробство

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: