В Італії безкоштовно роздаватимуть землі аби популяризувати фермерство

Італійський уряд планує безкоштовно роздавати сільськогосподарські землі сім’ям в яких планується народження третьої дитини. Такий намір закріпили в проекті бюджету на 2019 рік. Це буде стимулом демографічного зростання та засобом популяризації фермерства, пише “Агро-Центр”.

Італійські ЗМІ повідомили, що занедбані та неопрацьовані землі на півдні країни повинні бути безкоштовно здані в користування протягом 20 років, відповідно до цього проектом. З одного боку, це елемент політики в інтересах сім’ї, а з іншого – можливість надати нове життя невикористовуваним сільськогосподарським угіддям.

Поживне молоко та користь для природи: на Закарпатті фермер тримає стадо буйволів (фото)

Кабінет Джузеппе Конті також має намір, в рамках цього проекту надати кредити на пільгових умовах в розмірі до 200 000 євро сім’ям, які в безпосередній близькості від наданої землі куплять свій перший будинок.

Для реалізації цього проекту було вирішено виділити 50 відсотків державних земель та 50 відсотків покинутих земель. Головною вимогою, яку потрібно дотриматися аби стати учасником цього проекту – народження третьої дитини в період з 2019 по 2021 рік.

Стало відомо де в Україні найдорожча земля

Міністр сільського господарства Італії — Джан Марко Сентінайо так коментує цю ініціативу:

“Оскільки багато говориться про повернення молодих людей до роботи в сільському господарстві, ми хочемо дати їм можливість отримати орні землі. Кажуть, що в Італії мало народжених дітей. Необхідно змінити цю тенденцію, і саме тому Міністерство сільського господарства хоче внести свій внесок, діючи для розвитку сільських районів, де діти продовжують входити в світ”

Це положення включено в проекту бюджету, під назвою “Дії щодо соціально-економічного розвитку сільськогосподарських районів і демографічного росту за допомогою підтримки сімей”.

В Україні будують унікальну електростанцію на фермі

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: