В Раді зареєстрували законопроєкт, який підтримає аграріїв, котрі втратили частину врожаю

Вчора, 5 березня, у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №5333 Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування сільськогосподарських товаровиробників у разі загибелі врожаю та уточнення норм оподаткування сімейних фермерських господарств. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Одним із ініціаторів цього законопроєкту є нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук. На своїй сторінці у Facebook він розповів, що цей законопроєкт допоможе аграріям, які через погодні умови втратили частину врожаю, зняти додаткові збитки від ПДВ

Коментар: Скоро польові роботи і ви закупили насіння, добрива, орендували комбайн. Згодом, на жаль, врожай загинув від посух чи надмірних злив, а ви все одно маєте сплатити 20% ПДВ як за невиробничі витрати. А платити вам уже немає чим, адже врожай не був зібраний і реалізований. Саме тому ми розробили та зареєстрували законопроєкт №5333, який виправить ситуацію та допоможе аграріям, які стикатимуться з обставинами непереборної сили, знявши з них додаткові збитки від ПДВ“, – прокоментував нардеп.

https://www.facebook.com/d.solomchuk/posts/543507277043776

Також Соломчук додав, що відтепер малі фермерські господарства зможуть реєструватися агровиробниками, маючи у користуванні 1,05 гектара, а не починаючи з 2 гектарів, як це є зараз. Це допоможе аграріям отримувати дотації та збільшить кількість сімейних фермерських господарств. 

Читайте також: Оприлюднено стан посівної кампанії 2021 року

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: