В Україні почав дорожчати тепличний огірок

Скорочення пропозиції продовжує стимулювати зростання ціни на ринку тепличного огірка України. На поточному тижні в Україні знов почав дорожчати тепличний огірок. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Основною причиною подорожчання стало сезонне скорочення пропозиції огірка в українських господарствах. Також підтримку цінам надає відсутність конкуренції з боку імпорту та вельми високий попит місцевих оптових компаній і роздрібних мереж.

В умовах ситуації, що склалася виробники отримали можливість і далі підвищувати відпускні ціни на огірок. Сьогодні вони відвантажують дану продукцію по 8-15 грн / кг ($ 0,28-0,53 / кг), що в середньому на 41% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. 

Крім того, в цьому сезоні багато українських комбінатів відмовилися вирощувати огірки другої сівозміни, або скоротили площі під ними на користь томатів, що також надає підтримку цінам в даному сегменті.

Проте, варто відзначити, що навіть після такого істотного зростання цін, сьогодні тепличні огірки в Україні коштують в середньому на 35% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. 

У той же час, на думку представників тепличних комбінатів, очікувати змін цінових тенденцій в даному секторі найближчим часом не варто.

Джерело: сайт AgroNews

Читайте також: В Україні суттєво зросли ціни на пшеничне борошно

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: