В Україні прогнозується збільшення площ під твердою пшеницею
Цього року серед сільгоспвиробників спостерігається тренд на збільшення площ під озимою та ярою твердою або високоскловидною пшеницею.
Про це розповів директор спілки «Борошномели України», голова правління «Укрхарчопром» Родіон Рибчинський під час онлайн-зустрічі Trend&Hedge Club.
Про це повідомляє AgroPortal.ua.
«Така тенденція свідчить про те, що, можливо, вже восени Україна вийде з твердою пшеницею на ринок ЄС. Але не йдеться про пшеницю для італійської переробки. Так само Україна може наростити виробництво борошна з твердих сортів пшениці. Як мінімум, мені відомо про два млини, які впроваджують реконструкцію, що дозволить відбирати від 15 до 20% макаронної крупки», — зазначає Родіон Рибчинський.
Читайте також: Через зміну клімату жнива в Україні можуть початися екстремально рано
В Україні, як і у світі, тверда пшениця, фактично, належить до нішевих культур. Адже вітчизняні виробники відводять під неї незначний відсоток загальної площі посіву пшениці.
Однак, за розрахунками науковців, посівна площа пшениці твердої в Україні має становити понад 300 тис. га у центральних, східних і північно-східних областях. Адже умови для її вирощування сприятливі.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: