В Україні заборонять продаж земель державної власності — депутат

Сьогодні відбулося засідання фракції “Слуга народу” за участі Президента України Володимира Зеленського.

Детальніше про це розповідає Агроцентр

За словами депутатки, під час засідання обговорювали необхідні дії та збереження співпраці з МВФ. При цьому до уваги бралася необхідність виплати по зовнішнім боргам, а також потреби держави для боротьби з коронавірусом.

Вже найближчим часом поруч із законопроектами, направленими на подолання наслідків епідемії, парламент розгляне законопроект про вільний обіг землі. Через це, на сьогоднішньому засіданні, народні обранці погодили з Президентом ряд компромісів:

  1.  Відтермінування запуску закону ще на 9 місяців від того, що планувалось – тобто закон запрацює з 1 липня 2021 року.
  2. Заборона продажу земель державної власності. Вільний обіг землі буде стосуватись лише ділянок, які належать пайовикам.
  3. Зменшення концентрації в одні руки. З 2021 землю зможуть купувати лише фізичні особи (люди) і не більше 100 га в одні руки. Це обмеження буде знято лише через 2 роки. До купівлі будуть допущені юридичні особи (компанії), які на рівні з фізичними особами зможуть купувати землі до 10 000 га в одні руки.

Депутатка пояснила, що вільний обіг землі та т.з. законопроект про банки є умовами МВФ для надання пільгових кредитів у найбільш стислі кроки.

На жаль, без цього оперативного кредитування, країна не справиться із попередніми фінансовими зобов’язаннями і буде змушена оголосити дефолт. Цього ми не допустимо!” — розповідає Янченко.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Кабмін збереже передбачену в бюджеті підтримку аграріїв на 4 мільярди — уповноважений Зеленського

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: