В Україні завершується створення українсько-французького агрохаба

Метою агрохаба буде розробка інноваційних екологічних рішень для аграрного бізнесу. Українську сторону представлятиме Вінницький національний аграрний університет.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Про це повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці Facebook. У Вінниці приступили до активної фази створення українсько-французького агрохаба.

Українську сторону спільного проєкту представлятиме Вінницький Національний аграрний університет, а французьку – компанія BETEN Ingenierie, університет AgroSup Dijon та Посольство Франції в Україні.

Коментар: Приступаємо до активної фази спільного проєкту з французьким містом Діжон. Інноваційний центр працюватиме на базі Вінницького національного аграрного університету. Сьогодні обговорили перспективи реалізації ідеї разом з партнерами. Головна мета – об’єднати науку, освіту і бізнес задля взаємовигідного результату для зацікавлених сторін з обох держав. Фактично агрохаб – це платформа для розробки інноваційних екологічних рішень, які будуть корисні для аграрного бізнесу“, – зазначив Сергій Моргунов.

В межах проекту передбачено чотири напрямки співпраці із французькими партнерами:

  • створення аграрного кластера за участю промислових компаній та агровиробників Вінницької області у співпраці із компанією VITAGORA щодо стратегічного планування та компанією AGRONOV щодо прийому підприємств та передачі фізичної моделі/структури прийому підприємств;
  • створення аграрного хабу шляхом університетських обмінів, наукового співробітництва i впровадження освітньої програми з підготовки спеціалістів з аграрного i агропромислового напрямків за участі AgroSup Dijon;
  • технічна експертиза, спрямована на стратегічне покращення системи питного водопостачання i водовідведення у Вінниці;
  • управління водними ресурсами, що використовуються для сільського господарства на рівні області.

Коментар: Наш аграрний університет має потужну наукову та технічну базу, досвід міжнародної співпраці. Залучення новітніх європейських практик важливо для Вінницького регіону, який є лідером агропромислової сфери України. Дуже приємно, що саме наш проект співробітництва – один з двох в Україні, який був підтриманий Міністерством закордонних справ Франції“, – підсумував міський голова Вінниці.

Джерело: сайт Landlord

Читайте також: “Це фальсифікат!”: експерти назвали 6 марок масла, які варто обходити стороною

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: