В Україні знизилися ціни на крупи, вершкове масло та хліб

9 квітня на координаційній зустрічі заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького з представниками торгових мереж і профільних асоціацій обговорили цінову ситуацію на продукти харчування. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: За даними оперативного моніторингу Держстату споживчих цін на соціально значущі товари, спостерігається стабілізація цінової ситуації – ріст цін зупинився і підстав для подальшого зростання не вбачається. Також за останній тиждень зафіксовано зниження вартості деяких соціальних продуктів, зокрема, деяких видів хліба, круп, масла вершкового, яєць, цибулі, моркви та картоплі.

За оцінками представників рітейлу, до Великодніх свят цінова ситуація на продукти залишатиметься стабільною. Зокрема, представники Союзу птахівників України підтвердили, що найближчий місяць збільшення цін на яйця та м’ясо птиці не передбачається.

Представники НАЦУ “Укрцукор” також наголосили, що немає передумов для зростання ціни на цукор. 

Коментар: Що стосується цінової ситуації, на внутрішньому ринку цукру було відмічено, що попит і пропозиція збалансовані, зростання цін не спостерігається. На сьогоднішній день оптово-відпускні ціни складають 21,35-22 грн/кг з ПДВ“, – йдеться у повідомленні НАЦУ “Укрцукор” на їхній сторінці у Facebook.

Зокрема, це пов’язано з очікуванням найближчим часом на імпорт в Україну 120 тис. тонн цукру-сирцю для подальшої переробки на внутрішньому ринку. Також в деяких регіонах України оптово-відпускна ціна на цукор вже знизилась.

Джерело: сайт Агро Новини

Читайте також: Ціни на українські яйця зросли вдвічі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: