В Україні знизилися ціни на овочі, крупи та цукор
В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними. Про це повідомляє Мінагро.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: За оперативними даними ОДА відбулось зниження середніх цін виробників на овочі.
Так, відносно минулого місяця на 7 % знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим роком на 14%. За минулий місяць втратили в ціні морква та буряк, 25% – картопля, 24% – буряк. Капуста та цибуля здешевіли на 12% та 16%.
Помітне незначне зниження цін на крупи. У порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-1%), горохова крупа (- 3%), кукурудзяна (-1%). Цукор подешевшав на 3%.
Молоко вищого ґатунку та м’ясо курей змінилось в ціні на 3%, м’ясо ВРХ на 6% та свинини на 7%. Не зросли ціни на олію.
По більшості критичних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції або з невеликим відхиленням.
Читайте також: “Держпідтримку органічних фермерів на 2022 рік необхідно збільшити із 50 до 250 мільйонів” – нардеп Соломчук
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: