В Україні знизилися ціни на овочі, крупи та цукор

В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними. Про це повідомляє Мінагро.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: За оперативними даними ОДА відбулось зниження середніх цін виробників на овочі.

Так, відносно минулого місяця на 7 % знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим роком на 14%. За минулий місяць втратили в ціні морква та буряк, 25% – картопля,  24% – буряк. Капуста та цибуля здешевіли на 12% та 16%.

Помітне незначне зниження цін на крупи. У порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-1%), горохова крупа (- 3%), кукурудзяна (-1%). Цукор подешевшав на 3%.

Молоко вищого ґатунку та м’ясо курей змінилось в ціні на 3%, м’ясо ВРХ на 6% та свинини на 7%. Не зросли ціни на олію.

По більшості критичних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції або з невеликим відхиленням.

Джерело

Читайте також: “Держпідтримку органічних фермерів на 2022 рік необхідно збільшити із 50 до 250 мільйонів” – нардеп Соломчук

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: