В Україні зростуть ціни на цукор

Ціни на цукор на внутрішньому ринку після різкого підвищення тижнем раніше трохи відкотилися, проте цукор на внутрішньому ринку буде дорожчати.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Про це заявив заступник гендиректора з економічних питань A’SPIK group Дмитро Панчук.

Як зазначається, представники цукрових заводів прогнозують підвищення оптових цін на початку 2021 року до 15-16 тис. грн / т (з ПДВ).

Дмитро Панчук пояснив, що однією з основних причин зростання цін на цукор стала нижча, ніж очікувалося, врожайність цукрових буряків – 400 ц / га замість 500 ц / га.

Крім того, за його словами, цукристість буряка також нижче прогнозованих показників. Зростанню цін сприяє і активізація сегмента експорту.

Коментар: “Активізувалися покупці з багатьох ринків СНД”, – сказав Панчук, додавши, що 100 тис. тонн цукру було законтрактовано ще навесні по форварду і найближчим часом цей експортний контракт цукрові заводи також почнуть виконувати.

Панчук вказав, що цінова ситуація на ринку цукру навесні-влітку 2021 буде залежати від того, які площі будуть засіяні цукровими буряками.

Крім того зазначається, що цукрові заводи притримують товар, накопичуючи його на складі в очікуванні більш вигідних цін.

Джерело: сайт Економічна правда

Читайте також: Український фермер вирощує унікальну колекцію шовковиці: є дерева по 1$ тис.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: