В Українських ВУЗах вивчатимуть органічне виробництво

Органічна продукція набирає більшої популярності з року в рік. Україну “мода на натуральне” теж не оминула. Відтепер у трьох українських вишах навчатимуть усім тонкощам вирощення органічної продукції, пише “Агро-Центр”.

Про рішення впровадження нового напрямку, заявили під час конференції Органічне агровиробництво: освіта і наука” керівники Вінницького національного аграрного університету, Таврійського державного агротехнологічного університету та Аграрно-економічноо коледжу.

Своє краще: Україна має потенціал у вирощуванні екзотичних фруктів

На конференції представники ВУЗів де вже вивчають органічне виробництво ділилися досвідом, розповідали про тонкощі та специфіку вирощування та збуту подібної продукції. У навчання студенти використовують різні методи – зокрема проводять дослідження на тему органіки.

На Хмельниччині відкриють новий завод з ТЕЦ, що працюватиме на соняшниковому лушпинні

Органічною можна назвати продукцію:

вирощену і виготовлену без використання ГМО;
якщо у ній немає хімічно синтезованих консервантів, барвників, ароматизаторів, стабілізаторів і загусників;
виготовлену без використання шкідливих технологій;
вирощену без використання хімічно синтезованих пестицидів, добрив та іншої агрохімії;
що стосується тваринництві – заборонено використання антибіотиків, гормонів та стимуляторів росту.

Нагадаємо, що експерти критично оцінили якість аграрної освіти в Україні (результати дослідження).

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: