В Українських ВУЗах вивчатимуть органічне виробництво
Органічна продукція набирає більшої популярності з року в рік. Україну “мода на натуральне” теж не оминула. Відтепер у трьох українських вишах навчатимуть усім тонкощам вирощення органічної продукції, пише “Агро-Центр”.
Про рішення впровадження нового напрямку, заявили під час конференції Органічне агровиробництво: освіта і наука” керівники Вінницького національного аграрного університету, Таврійського державного агротехнологічного університету та Аграрно-економічноо коледжу.
Своє краще: Україна має потенціал у вирощуванні екзотичних фруктів
На конференції представники ВУЗів де вже вивчають органічне виробництво ділилися досвідом, розповідали про тонкощі та специфіку вирощування та збуту подібної продукції. У навчання студенти використовують різні методи – зокрема проводять дослідження на тему органіки.
На Хмельниччині відкриють новий завод з ТЕЦ, що працюватиме на соняшниковому лушпинні
Органічною можна назвати продукцію:
вирощену і виготовлену без використання ГМО;
якщо у ній немає хімічно синтезованих консервантів, барвників, ароматизаторів, стабілізаторів і загусників;
виготовлену без використання шкідливих технологій;
вирощену без використання хімічно синтезованих пестицидів, добрив та іншої агрохімії;
що стосується тваринництві – заборонено використання антибіотиків, гормонів та стимуляторів росту.
Нагадаємо, що експерти критично оцінили якість аграрної освіти в Україні (результати дослідження).
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: