В Ужгороді працює крамниця в якій повністю відмовилися від пластику

В Ужгороді працює унікальний магазин — “Зелена крамниця”. Тут повністю відмовилися від пластику та використовують лише паперову упаковку, пише “Агро-Центр”.

“Ми навіть вирішили, що не будемо робити пластикових карток на знижку, а будемо робити знижку тим клієнтам, які приходитимуть з власними багаторазовими мішечками та еко-торбами, баночками для олій та меду. Таким чином заохочуватимемо людей менше використовувати одноразовий пластик”

— розповідає власниця крамниці Тетяна Жовківська.

Через нестачу заробітчан Німеччина втрачає врожаї спаржі та полуниці


Асортимент у крамниці теж вартий уваги, тут можна придбати фермерські сири, більше 70 видів спецій, корисні сіль та цукор, горіхи та сухофрукти, мед, свіжі олії першого віджиму, крупи, муку цільнозернову різних видів, супер-фуди, а також корисні солодощі без цукру, свіжий бездріжджовий хліб, овочі та фрукти.

Стало відомо, де в Україні найбільше невитребуваних земель

Серед продукції, яка представлена у магазині є також повністю органічна продукція, вирощення без хімікатів та добрив.

“Я вже багато років сортую сміття, але відчувала завжди що цього не достатньо. Пластику все одно багато, хоча у мене понад 80% йде на переробку та компост. Та дізнавшись про рух zero waste (“нуль відходів”) я дізналася, що є люди, які живуть вже по декілька років без пластику і все, що не можна переробити в них може поміститися в майонезну банку. Вони купляють все на вагу в багаторазову упаковку. Ця ідея мене і надихнула на створення власної крамниці без упаковки

— ділиться своїм джерелом натхнення Тетяна.


Автори ідеї кажуть, що продукція в еко-торбинках це ще й хороша можливість зекономити, адже те, що продається на вагу завжди дешевше за упакований товар.

Фермер з Грузії розповів про своє господарство та як йому допомагає держава

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: