Вже не мільярд: уряд пропонує зменшити розміри фінансової підтримки фермерів

Згідно з даними Мінагрополітики, станом на 16 листопада 2018 року фермери використали лише 35,8% фінансової держдопомоги. У поточному році на допомогу фермерам виділили 1 млрд гривень, проте вже з наступного року суму допомоги планують зменшити, пише “Агро-Центр”.

У 2019 році Кабінет міністрів України пропонує зменшити розміри підтримки фермерів до 800 млн грн. Водночас планують збільшити держпідтримку на придбання сільгосптехніки. Так, у наступному році на це хочуть виділити до 1 млрд 381,8 млн гривень.

Бути чи не бути: в Україні планують відмовитися від використання антибіотиків у тваринництві

Особливістю фінансової програми підтримки фермерів на 2019 рік є те, що вона міститиме витрати на будівництво та утримання елеваторів, а також витрати на рибництво. Загальна сума передбачена на підтримку тваринництва складає 4 млрд гривень.

У Львові запустять станцію для переробки органічних відходів

У порівнянні з 2018 роком новий проект держбюджету передбачає збільшення фінансування для здешевлення кредитів для фермерів та аграрії, хмелярства, закладки молодих садів, виноградників, а також ягідників.

Майже половина українських фермерів працює нелегально

Таким чином, якщо у 2018 році на здешевлення кредитів на сільгосптехніку було виділено 66 млн грн то у 2019 році цю суму планують збільшити до 127,2 млн грн. На підтримку хмелярства, закладки молодих садів, виноградників та ягідників виділять до 400 млн грн, в поточному році на ці напрямки було передбачено 300 млн грн.

Фермер з Грузії розповів про своє господарство та як йому допомагає держава

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: