З українських портів відправилися ще два судна із зерном

Вранці 8 серпня з українських портів Південний і Чорноморськ вийшли ще два судна з продовольством. Про це повідомило Міністерство інфраструктури, та Міноборони Туреччини.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

“В ході реалізації “зернової ініціативи” сьогодні вранці з порту Південний вийшло перше з 24 лютого судно з українським продовольством – балкер SACURA прямує до Італії”, – йдеться в повідомленні

Судно об’єдналося в караван із балкером ARIZONA, яке відправилось з порту Чорноморськ в Нідерланди.

Так, на борту обох суден 60 тис. тонн агропродукції.

“Сьогодні до реалізації Ініціативи повноцінно залучено найбільший український порт – Південний. Таким чином усі порти Великої Одеси задіяні для експорту агропродукції. Наразі наша ціль – нарощування перевалки в портах. Протягом 2-х тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3-5 суден на добу. Працюємо з гарантами домовленостей, щоб “зерновий коридор” працював безперебійно і були дотримані усі безпекові вимоги до судноплавства”, – прокоментував Олександр Кубраков, міністр інфраструктури України.

Тож не враховуючи відправлених сьогодні, 8 серпня, суден, в рамках реалізації домовленостей з портів уже вийшли 8 суден з українською агроподукцією.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: