З українських прилавків можуть зникнути лимони?

Через заборону експорту лимонів з Туреччини, яка почала діяти з 7 квітня 2020 року, цей актуальний під час пандемії фрукт Україна планувала імпортувати з Аргентини.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Але наразі ці надії можуть не справдитися, адже перевезення у цій країні практично заблоковано – головна річкова магістраль країни річка Парана обміліла до 11-ти річного рівня.

Наразі до портів країни можна дістатися автотранспортом. Але керівники муніципалітетів, за повідомленням ІА Reuters, не поспішають скасовувати заборони на переміщення у кордонах їх юрисдикції – у зв’язку із карантинними заходами.

До того ж автоперевізники країни і так перевантаженні, адже квітень – це пік збору кукурудзи в Аргентині і початок збору соєвих бобів, критично важливих для країни експортних агротоварів.

Логістика країни працює на грані колапсу, тож чи доїдуть аргентинські лимони до споживача в Україні наразі невідомо.

Поставки з Туреччини складали більше 60% загального обсягу імпорту лимонів в Україну.

У зв’язку із забороною експорту з Туреччини, продукцію з цієї країни планували замістити поставками з Південної Америки.

Аргентина – другий після Туреччини постачальник лимонів в Україну. Наразі потрібно компенсувати втрату імпорту лимонів близько 50 тис. тонн.

Джерело:  agronews.ua.

Читайте також: “Імпортна дешевше”: українські виробники цибулі несуть збитки

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: