За серпень подорожчало 20 найменувань продуктів

У вересні всі рахують врожаї, а ми підрахували на скільки подорожчали продукти харчування. За період серпень-вересень ціна зросла на більшість харчової продукції рослинного походження, пише “Агро-Центр”.

Серед продукції, що подорожчала варена ковбаса на 4%, яловичина і борошно підскочили в ціні 3%, вартість капусти і свинини виросла на 2%. Хліб та рис стали дорожчими менше, ніж на 2%. Один відсоток до вартості додали цукор, молоко і пшоно. Зокрема, ціни на борошно пшеничне або пшенично житнє виросли на 6,8% в порівнянні з липнем. 

Медовий бізнес в Україні: перспективи та перешкоди

Сторінка у мережі Facebook директора Української асоціації постачальників торговельних мереж

Проте, ціни на деякі продукти, навпаки, стали приємнішими. Зокрема, морква подешевшала на 32%, цибуля і буряк 16%. Вартість яблук впала майже на 13%, на 6% – яєць. Сало і гречка зменшилися в ціні менше, ніж на 1%.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: